Google
 

Mittwoch, September 03, 2008

Silor-Sinora-Sinoray


Malzemeler:



Uygun bir tepsiyi dolduracak miktarda kuru silor

3 kaşık siviyağ Tuz

1 litre su



Üzeri için

2 kaşık tereyağ

Pul biber, kırmızı toz biber

1 kase sarmısaklı yoğurt



Yapılışı



Silorları kırmadan bir tepsiye dizin.

Ayrı bir tencerede sıvı yağda salçayı biraz kavurup, 1 litre kadar su ve tuz ekleyip kaynatın.

Kaynayan salçalı suyu silorlarınız üst hizasına çıkacak kadar doldurup, kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dk. pişirin.

Pişen silorlarınızı servis tabağına alıp, üzerine sarmısaklı yoğurt ve

kızdırılmış kırmızı biberli tereyağ gezdirip sıcak olarak servise alın.



PS: Silorlar, süt ve su ile hazırlanmış klasik hamurun sac üzerinde pişirilip,

tek tek rulo şeklinde sarılıp uygun boylarda kesilmesi ve fırında kurutulması ile elde

ediliyor.