Montag, Februar 27, 2006
Misir ekmegi
CADI (mısır ekmeği)
MALZEMELER:
4 su bardagi misir unu
1 corba kasigi tuz
4.5 su bardagi kaynar su
YAPILISI:
Tuz ve orta kararda kaynar su eklenen misir unu, kasikla iyice iyice yogrulur.Kaynar su cadiye hem lezzet hem kivam verir.
Yogrulan hamur az miktarda yagli tavaya düzgün bir sekilde yerlestirilir ve altli üstlü olarak pisirilir.
Cadinin firinda pisirilmesi durumunda sicaklik 200 dereceye ayarlanir.Yüksek sicaklikta pisirilen cadi daha lezzetli olur.
Özellikle:yogurt, lobyo Phala, Malahto, süt ve tereyagli yumurtayla yenmesi halinde tadina doyum olmaz.
Afiyet olsun...
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen