Google
 

Dienstag, März 14, 2006

GÜRCÜ SARMASI

MALZEMELER:
1-2 demet kara lahana
1-2 kg haslanmis patates
1 demet maydanoz
3-4 adet taze sogan
2 adet sivri biber
yarim su bardagi ceviz ici
1 su bardagi bulgur
kizmizi pul biber
karabiber
2 corba kasigi domates salcasi
tereyagi ve tuz

YAPILISI:
Kaynar suya atilan kara lahanalar az haslanir.Patateslerde haslanip kabuklari soyularak püre haline getirilir.
Tereyagi veya arzuya göre zeytinyagina ince dogradiginiz maydanoz taze sogan ve bulgur az kavrulup atesten alinir.
Pisirdigimiz bu harc püreye eklenerek iyice yogrulur.Bu harca kirmizi pul biber, karabiber ve tuz da eklenir.Ayrica ceviz ici sivribiber ve sarmisak havanda iyice dövülür.Bu harc da püreye eklenir tekrar yogrulur.
Püre tamamlandiktan sonra lahanalar sarma seklinde tek tek sarilir.Sarmalar öncelikle saplari dine olmak üzere tencereye üstüste dizilir.Tencerenin üzerine dökmek üzere ayri bir tavada tereyagi ve salca kavrulur sonra 1-2 bardak su ilave edilerek kaynatilir.Üzerine son olarak bu karisim dökülen sarmalar kisik ateste pisene kadar haslanir.
Arzuya göre sade yada yaninda yogurtla servis yapilir.

Afiyet olsun...

1 Kommentar:

Anonym hat gesagt…

Merhaba ,
blogunuz çok güzel. Özellikle bu tarif çok ilgimi çekti. Abaza bir arkadaşım nedeniyle kafkas yöresi yemeklerine aşinalıgım var.
Bence bahar ve yaz ayları için çok hafif bir tarif. ben salamura yaprakla denemeyi düşünüyorum, hatta pazı bile olabilir . sonucu yazarım. Sevgiler. Meliha