
Zurvili (Kirmizi Pancar Yemegi)
Malzemeler:
2-3 Bag Pancar Yapragi
4-5 Yemek Kasigi dövülmüs ceviz
2 Dis Sarmisak
Taze Kindzi
Taze Maydanoz
Koravo(Eksi)
Tuz

Yapilisi:
Pancar yapraklarini iki-üc santim olarak keserek iki-üc su yikiyoruz ve tencerede hazirladigimiz tuzlu sicak suda pisinceye kadar hasliyoruz.
Diger tarafta dövülmüs ceviz, sarmisak, kindzi, maydanoz, koravo ve tuzu iyice karistiriyoruz.

Hasladigimiz pancar yapraklarinin suyunu süzerek, bir de soguk sudan geciriyoruz.
Hazirladigimiz cevizli malzemenin icine sicak su koyarak karistirip, suyu süzülmüs pancarlari ilave ediyoruz.
Bütün malzemeyi harmanlayip servise sunuyoruz.
Cadi(Misir Ekmegi) ile yenmesi tavsiye edilir.
Afiyet olsun...
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen