Sonntag, Februar 26, 2006
Gürcü Yahnisi
GÜRCÜ YAHNISI
MALZEMELER:
1 bütün tavuk
8 su bardagi su, yeterince tuz
1 su bardagi ceviz ici
1 tatli kasigi cörek otu
1 tatli kasigi kisnis
3-4 dis sarmisak
2 aci yesil biber
2 yemek kasigi pirinc
4 yemek kasigi misir unu
3 yemek kasigi nar eksisi
YAPILISI:
8 bardak tuzlu suyun icinde tavugu pisinceye kadar hasliyoruz ve haslanmis tavugu ayri bir kaba sogumasi icin aliyoruz.
Tencerede kalan tavuk suyuna 2 yemek kasigi pirinci, blendirda cektigimiz cevizi, cörek otunu, kisnisi, sarmisak ve aci yesil biberi ekliyoruz ve pirincler pisene kadar kaynatiyoruz.
Bu islemler bittikten sonra 4 yemek kasigi misir ununu biraz soguk su ve bir kepce tencereden aldigimiz yemegin suyunu kasik yardimi ile karistirarak daha sonra tencereye ilave ediyoruz. Dibine tutmamasi icin karistirarak bir tasim daha kaynatiyoruz.
En son nar eksisi ilave ediyoruz, Eger nar eksisi yoksa limon da kullanilabilir.(Eskiden erikten yapilan nardenk kullanilirdi)
Pisirdigimiz tavugu deri ve kemiklerini ayirarak, sadece etini en son tencereyi ocaktan alirken ilave ediyoruz.
Bu yemegi misir ekmegi ile yemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun...
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
2 Kommentare:
gurcu yemekleriyle ilgili blog gorunce cok sevindim. benim ailemde gurcu kokenlidir ve sitenizdeki cogu yemekleri hala ailemde yapiyor. sizin gurcu yahnisi dediniz yemege biz gurcu tavugu diyoruz ve bu benim en sevdigim yemek :)
ellerinize saglik
selam kurculer
bizde gurcuyuz
biz firansada oturuyoruz
size açaba turkiye'de nerde oturuyorsunuz
biz karadenizde unye'de ya siz?
boyle bi sayfa yaptiniz için sizlere te$ekur ederim
çevapinizi bekliyorum
Kommentar veröffentlichen