Samstag, März 24, 2007
Hinkali
Hinkali
Malzemeler:
Hinkali tüm malzemeleri
1 kg dana kiymasi
2-3 sogan
1 yumurta
1 kg un
maydanoz,
taze kindzi (taze kisnis otu)
saspirami(feslegen)
tuz, biber
damak tadiniza göre baharatlar
Icinin hazirlanmasi:Kiymayi bir kabin icine aliyoruz ve kiyilmis sogan, tuz, karabiber, maydanoz ve yaklasik bir su bardagi ilik su ile karistirarak ic harci hazirliyoruz.
Genis bir kabin icine koydugumuz un,tuz ve yumurta ile kati bir hamur yoguruyoruz hazirladigimiz hamurdan isterseniz minik minik bezeler (Ben verilen malzeme miktarinin yarisini kullandim ve üc büyük beze hazirladim) veya büyük beze yapip manti hamuru gibi actigimiz hamurdan cok büyük fincanla yuvarlak hamurlar keserek icine hazirladigimiz kiymadan bir yemek kasigi koyup agzini iyice büzüp bastiriyoruz.
Hazirladigimiz hinkali kaynamis tuzlu su icine birakip pismesini sagliyoruz. Tencerenin dibine cöken hamurlar pistikce suyun yüzüne cikiyor ve pisen hinkali delikli kepce yardimi ile servis tabagina cikariyoruz. Hinkali arzuya göre üzerine kizdirilmis kirmizi biber ve yaninda yogurtla sicak olarak servis yapiliyor.
Afiyet olsun...
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
8 Kommentare:
mantının farklı bir formu olmuş bu. eline sağlık.
sevgiler
Harika olmuş Hinkali ellerine sağlık Sonia'cığım..Hafta sonu denemek istiyorum eğer yaparsak sana bildiririm tatlım..
İnan çok muhteşem gözüküyorlar şurdan bana..))Bahçede de ne keyifle yenir bu Hinkali'ler..
Gürcü yemekleri ne çok bizim mutfağımıza benziyor degilmi??
Canım sana ve ailene güzel bir hafta diliyorum..Sevgilerin en güzeli sizlerle olsun..Gül/d.tadı
Şekli dışında yapılışı bizim Haluj gibi değilmi ablacım. Ama haluj (halucada diyorlar burda) patatesli ve lorlu yapılıyor . Benim eşimin tarafı mantıyı bu tarz yapıyor. Ama biz mantıyı fırında kızartır ve aygazın üstünde sıcak suyla tepsinin içinde yaparız . Çok enfes olmuş gerçekten ellerine sağlık . İnsanın canı çekmiyor değil hani. Hemde sabah sabah yaaaaaa :)
Kendine iyi bak ablacım
Çok öpüyorum
SEvgiler.......
sevgili sonya ben "hengel"i Baku'da bir Gürcü restaurantında yedim ilk kez,1999'da.Azeriler 'hıngel'diyorlar.Enfes bir şeydi.Bu tarifi bulmam iyi oldu,çünkü neden tarifi o zaman almadığıma bu gün bile şaşarım.Teşekkür ederim,azeri eşime sürpriz olacak.
bunlar harika gorunuyor sekli herseyi ellerinize saglik
Bir belgeselde haluj tarifi görmüştüm,o sanki şekil olarak biraz farklıydı ama ona çok benziyor.Nefis görünüyor,tam da aç anıma denk geldi.
Ellerine sağlık sonja 'cığım.Görüşmek üzere...
BEYHAN
Olá,
Goatei da tua visita e tambem do teu blog, não sei alemão daí a dificuldade de ler o conteudo das receitas, o que tenho pena.
Parlez vous français?Oui ou non?
Obrigada
Maria Lemos
benim eşim de acara. blogunuzda gördüğüm yemeklerin çoğunu bende onların sayesinde tattım. en çok da sizin gürcü yahnisi diye
bahsettiğiniz onların lepsi dedikleri yemeği çok beğendim. ama hinkaliyi hiç yapmadılar. ben yapmayı deneyeceğim. tesadüfen dolaşırken blogunuza rastladım. sizi arkadaş listeme ekliyorum. bundan sonra daha sık görüşmek dileğiyle. adresim http://dilektaha.blogcu.com
yada http://dilektaha.blogspot.com hoşçakalın
Kommentar veröffentlichen